INFORMATION

 

VÄLKOMMEN

 

TILL BJÖRKAS NYTT OCH BYTT!

 

INLÄMNINGSINFORMATION

uppdaterad 190408

Vi hjälper dig att sälja dina bättre begagnade

barn-, dam och herrkläder!

Kläder i alla storlekar och märken, till vardag, fest, ytterplagg samt accessoarer (smycken, väskor, hattar, sjalar ect).

 

Vi tar också emot barnleksaker, babytillbehör, barnböcker, barnvagnar som måste vara hela, kompletta, rengjorda och fungerande. Dessa får lämnas in i obegränsat antal (tills annat anges).

 

Man kan även lämna in inredning i obegränsat antal (tills annat anges). Tex: vaser, krukor, ljuslyktor och ljusstakar, klockor, canvastavlor, plåtskyltar och övriga dekorationsprylar. Det ska vara helt och rengjort.

 

Försäljningen sker på kommission vilket betyder att du får betalt efterhand varorna blir sålda. Första gången du lämnar in varor får du ett inlämnarkonto där dina försäljningar sedan registreras. Du får tillbaka 40% av försäljningspriset (butikens 60% ska täcka kostnader för avgifter, moms, skatter, försäkringar, lokal, personal och kortterminaler mm).

 

Att tänka på innan du lämnar in

 

∞ Lämna in under öppettiderna, det behövs ingen föranmälan utan dyk bara upp.

 

∞ De ska vara i begagnat nyskick: nytvättat, komplett, helt och rent och vara inköpta under de senaste 5-10 åren, vid undantagsfall hänger vi upp förstklassiga retroplagg.

 

∞ Man får lämna in en normalstor kasse med barnkläder/skor per hushåll/månad (storlek 44-170). Och en normalstor kasse med vuxenkläder/skor per hushåll/månad (storlek xs och uppåt). Ytterplagg ska också rymmas i kassen.

 

∞ Vi har bara möjlighet att ta in kläder, skor och varor till aktuell säsong; se inlämningsschema.

 

∞ Vi tar tyvärr EJ emot pälsar, gardiner, djursaker, cd-skivor, VHS-filmer, husgeråd (tallrikar, glas mm) och reklam/föreningsvaror. 

Vi tar inte emot böcker såsom romaner, deckare mm. Moderna hobbyböcker går dock bra.

 

∞ Lämna in varor i påsar som kan tänka dig att ge ifrån dig. Tänk även på att vända kläder åt rätt håll, vi vill ej ha dem inlämnade ut och in.

 

Under upplockningen

 

∞ Vi tar emot och väljer sedan ut det som ska gå till försäljning efter skick, efterfråga och behov (vi plockar bort sådant som är för använt/urtvättat, fel säsong eller som inte passar vår inriktning som butik). Räkna med att det skänks vidare samma dag som du lämnat in.

 

∞ From 1/11 2017 kommer en krona (per vara) dras i avgift för de som lämnar in varor som inte är inlämnade enligt inlämningsavtalet. Inlämnaren kommer aldrig att behöva betala något, utan summan dras från den eventuella vinsten. 

 

∞ Det är butiken som prissätter varorna och vi vill hålla låga priser så att så mycket som möjligt av det som lämnas in också säljs och på så sätt återanvänds.

 

Inlämningsperioden

 

∞ Sakerna finns till försäljning under ca 60 dagar. Efter periodens slut kan du hämta ut din kommission i butiken, eller så kan den sättas in på ditt bankkonto. Du kan även handla i butiken för innestående saldo när du vill.

 

∞ Vill du som inlämnare ha tillbaka osålda varor så får du själv komma in och titta efter dem i butiken och plocka dem innan din försäljningperiod är slut. Vi har tyvärr ingen möjlighet att se vilka varor som fortfarande hänger ute. Större saker som tex. barnvagnar och bilbarnstolar får stå kvar efter överenskommelse. Ev. osålda plagg som inte hämtats ut innan tiden gått ut skänks till globalt och lokalt behövande.

 

 

Dataskyddsförordningen:

Dina uppgifter som du anger ses endast av personal på Björkas Nytt och Bytt och sparas i pappersformat och läggs in i våra dataregister. På grund av bokföringslagen sparas de i 10 år efter att all din kommission är utbetald.

Under klimatvecken 2019 anordnar vi en loppmarknad i trädgården vid Björkas Nytt och Bytt, den 7/9 kl. 10-14. Boka genom att maila till info@bjorkasnyttochbytt.se. Betalning sker vid bokningsbekräftelse. 35 kr/plats, boka din plats redan idag! (Först till kvarn). Mer info kan komma löpande. Välkomna!

Hur stor är en normalstor kasse?

Det är tex en papperkasse från ica:

Hej älskade inlämnare!


Våra inlämnare ökar dag för dag vilket vi är oerhört tacksamma för men det resulterar även i att det blir trängre och trängre på våra klädstänger.

Därför har vi inte möjlighet att hänga upp allt som kommer in. Som ni vet väljer vi ut det som ska gå till försäljning efter skick, efterfråga och behov (det står i inlämningsinformationen på vår hemsida här bredvid och även vid kassan i butiken).

Det vi säljer minst av är bebiskläder 62-68, så där behöver ni bara lämna in det som är i nyskick och tipptopp. Det vi inte hänger upp skänker vi bland annat vidare till babypaket till Afrika.


Det vi önskar få in mer av just nu är leksaker och inredning.


Varmt välkomna!