Öppettider


Måndag            STÄNGT


Tisdag            12-18


Onsdag            12-18


Torsdag           12- 18


Fredag            12-18


Lördag            10-14


Röd helgdag       STÄNGT

Hur stor är

en normalstor kasse?


Det är tex en

papperkasse från ica:

INLÄMNINGSINFORMATION

uppdaterad 6/2-2020

Vi hjälper dig att sälja dina bättre begagnade barn-, dam och herrkläder! Kläder i alla storlekar och märken, till vardag, fest, ytterplagg samt accessoarer (smycken, väskor, hattar, sjalar ect).

Vi tar också emot barnleksaker, babytillbehör, böcker, barnvagnar som måste vara hela, kompletta, rengjorda och fungerande. Dessa får lämnas in i obegränsat antal.


Man kan även lämna in inredning i obegränsat antal (tills annat anges). Tex: vaser, krukor, ljuslyktor och ljusstakar, klockor, canvastavlor, plåtskyltar och övriga dekorationsprylar.


Försäljningen sker på kommission vilket betyder att du får betalt efterhand varorna blir sålda. Första gången du lämnar in varor får du ett inlämnarkonto där dina försäljningar sedan registreras. Du får tillbaka 40% av försäljningspriset (butikens 60% ska täcka kostnader för avgifter, moms, skatter, försäkringar, lokal, personal och kortterminaler mm).


Att tänka på innan du lämnar in

∞ De ska vara i begagnat nyskick: nytvättat, komplett, helt och rent och vara inköpt under de senaste 5-10 åren, vid undantagsfall hänger vi upp förstklassiga retroplagg.

∞ Man får lämna in en normalstor kasse med barnkläder/skor per hushåll/månad (storlek 44-170). Och en normalstor kasse med vuxenkläder/skor per hushåll/månad (storlek xs och uppåt). Ytterplagg, accessoarer, smycken, damväskor ska också rymmas i kassen.

∞ Vi har bara möjlighet att ta in kläder, skor och varor till aktuell säsong; se inlämningsschema på hemsidan www.bjorkasnyttochbytt.se.

∞ Vi tar tyvärr EJ emot pälsar, gardiner, djursaker, cd-skivor, VHS-filmer, leksaker från hamburgerrestauranger, husgeråd (tallrikar, glas mm), reklam/föreningsvaror, vuxenböcker såsom romaner, deckare mm. (Hobbyböcker går bra.)

∞ Lämna in varor i påsar som kan tänka dig att ge ifrån dig.

Vi jobbar hårt för att hålla en hög standard och vi tar emot stora mängder varor varje dag. Mycket är fint och det betyder att vi behöver sortera ganska hårt för att allt ska få plats. Så lämna bara in godbitarna till oss!


Under upplockningen

∞ Vi tar emot och väljer sedan ut det som ska gå till försäljning efter skick, efterfråga och behov (vi plockar bort sådant som är för använt/urtvättat, fel säsong eller som inte passar vår inriktning som butik). Räkna med att det skänks vidare samma dag som du lämnat in. Vi skänker till Human Bridge, Retro, Babypaket till Afrika, och andra som är i behov.

∞ Vi har tyvärr inte möjlighet att gå igenom dina varor direkt när du lämnar in.

∞ En krona (per vara) dras i avgift för det som lämnas in som inte är godkänt. Inlämnaren kommer aldrig att behöva betala något, utan summan dras från den eventuella vinsten. Exempel på avdrag är: nopprigt, gammalt mode, fläckar, hål , okomplett/trasigt, fel säsong, plagg som är ut och in. Varor som lämnas in i fel säsong skänks till Björkas Nytt och Bytt och hängs upp i rätt säsong.

∞ Det är butiken som prissätter varorna och vi vill hålla låga priser så att så mycket som möjligt av det som lämnas in också säljs och på så sätt återanvänds.


Inlämningsperioden

∞ Sakerna finns till försäljning under ca 60 dagar.

∞ Vill du som inlämnare ha tillbaka osålda varor så får du själv komma in och titta efter dem i butiken och plocka dem innan din försäljningsperiod är slut. Vi har tyvärr ingen möjlighet att se vilka varor som fortfarande är ute i butiken. Större saker som tex. barnvagnar och bilbarnstolar får stå kvar efter överenskommelse. Ev. osålda varor som inte hämtats ut innan tiden gått ut, skänks till globalt och lokalt behövande.


Saldo/Utbetalning

∞ Du kan få dina intjänade pengar utbetalt i kontanter, skickas till ett bankkonto eller så kan du handla av dem när du är i butiken. Har du mer än 300 kr i kommission som du vill ha ut i kontanter vill vi att du hör av dig minst en vardag innan- helst på sms till
0708- 77 71 69. Ta med ditt lilla inlämningskort och din legitimation när du ska ta ut kontanter eller handla för dina innestående pengar.

∞ Vill du ha pengarna insatta på ett bankkonto skickar du information om
 clearingnummer och banknummer i en enda rad utan mellanslag eller bindestreck till info@bjorkasnyttochbytt.se samt anger namn och kundnummer hos oss. Om man väljer denna tjänst så kommer vi föra över dina intjänade pengar (om summan är mer än 30 kr) när din inlämningsperiod är slut. Uppgifterna lämnas ej ut till annan part och sparas i vårt register i 10 år efter din sista utbetalning p.g.a. bokföringslagen.


 (Vi kan tyvärr inte föra över genom Swish, för att på grund av deras regler kan man inte betala ut pengar från företag till privatpersoner).


Vill du veta hur mycket du har innestående är du välkommen att höra av dig till oss genom mejl, telefon, Instagram eller Facebook eller kolla när du är i butiken. Dina pengar som samlas på ditt konto brinner aldrig inne.