Inlämningsinformation

Inlämningsinformation

För att lämna in varor till butiken är det bara att dyka upp under butikens öppettider, man behöver inte meddela sitt besök i förväg.

 Läs inlämningsinformationen innan du lämnar in.

 Kläder

  Vi hjälper dig att sälja dina bättre begagnade barn-, dam och herrkläder!

Kläder i alla storlekar och märken, till vardag, fest, ytterplagg samt accessoarer. 

Detta har vi en limitation på, läs längre ned för mer information.

Leksaker

Vi tar också emot barnleksaker, babytillbehör, böcker, barnvagnar som

 måste vara hela, kompletta, rengjorda och fungerande.

Dessa får lämnas in i obegränsat antal.

Inredning

Man kan även lämna in inredning i obegränsat antal.

Tex: vaser, krukor, ljuslyktor och ljusstakar, klockor, tavlor, plåtskyltar och övriga dekorationer.Försäljningen sker på kommission vilket betyder att du får betalt efterhand varorna blir sålda.

Första gången du lämnar in varor får du ett inlämnarkonto där dina försäljningar sedan registreras.

Du får tillbaka 40% av försäljningspriset (butikens 60% ska täcka kostnader för avgifter, moms,

skatter, försäkringar, lokal, personal och kortterminaler mm).


Att tänka på innan du lämnar in


∞ Varorna ska vara i begagnat nyskick: nytvättat, komplett, helt och rent och vara inköpt under de senaste 5-10 åren, vid undantagsfall hänger vi upp förstklassiga retroplagg.

∞ Man får lämna in en normalstor kasse med barnkläder/skor per hushåll/månad (storlek 44-170). Och en normalstor kasse med vuxenkläder/skor per hushåll/månad (storlek xs och uppåt). Ytterplagg, accessoarer, smycken, damväskor ska också rymmas i kassen.

∞ Man får endast ha ett konto per hushåll och man måste vara minst 18 år för att skapa ett konto hos oss.

∞ Vi har bara möjlighet att ta in varor till aktuell säsong; se inlämningsschema på denna sidan.

∞ Bebiskläder i stl 56-68 vill vi att ni lämnar in max 15 plagg/månaden (för lämnar man in 100 bebisplagg får de ändå inte plats på våra klädstänger och vi skänker vidare till babypaket till Afrika).

∞ Vi tar tyvärr EJ emot pälsar, gardiner, djursaker, cd-skivor, VHS-filmer, leksaker från hamburgerrestauranger, husgeråd (tallrikar, glas mm), reklam/föreningsvaror, vuxenböcker såsom romaner, deckare mm. (Hobbyböcker går bra.)

∞ Lämna in varor i påsar som kan tänka dig att ge ifrån dig.


Vi jobbar hårt för att hålla en hög standard och vi tar emot stora mängder varor varje dag.

Mycket är fint och det betyder att vi behöver sortera ganska hårt för att allt ska få plats. Så lämna bara in godbitarna till oss!Under upplockningen


∞ Vi tar emot och väljer sedan ut det som ska gå till försäljning efter skick, efterfråga och behov (vi plockar bort sådant som är tex för använt/urtvättat, fel säsong eller som inte passar vår inriktning som butik). Räkna med att det skänks vidare samma dag som du lämnat in. Vi skänker till Human Bridge, Returbutiken (Eksjö), Retro (Eksjö), Babypaket till Afrika, och andra som är i behov.

∞ Vi har tyvärr inte möjlighet att gå igenom dina varor direkt när du lämnar in.

∞ Fem kronor (per vara) dras i avgift för det som lämnas in som inte är godkänt. Inlämnaren kommer aldrig att behöva betala något, utan summan dras från den eventuella vinsten. Exempel på avdrag är: nopprigt, gammalt mode, fläckar, hål , okomplett/trasigt, fel säsong, plagg som är ut och in.

∞ Varor som lämnas in i fel säsong skänks till Björkas Nytt och Bytt och plockas upp i rätt säsong.

∞ Det är butiken som prissätter varorna och vi vill hålla låga priser så att så mycket som möjligt av det som lämnas in också säljs och på så sätt återanvänds.

Märker vi att en vara med högt satt pris inte säljs, sänker vi ibland när ca halva tiden gått.Inlämningsperioden


∞ Sakerna finns till försäljning under ca 60 dagar. Vi plockar upp dina varor oftast inom 1-3 dagar.

∞ Vill du som inlämnare ha tillbaka osålda varor så får du själv komma in och titta efter dem i butiken och plocka dem innan din försäljningsperiod är slut. Datum för nedplockning står på prislappen. Gå till kassan med dina varor så kontrollerar vi att det är rätt kund till rätt artikel som hämtas.

∞ Vi har tyvärr ingen möjlighet att se vilka varor som fortfarande är ute i butiken.

∞ Större saker som tex. barnvagnar och bilbarnstolar får stå kvar efter överenskommelse.

∞ Ev. osålda varor som inte hämtats ut innan tiden gått ut, skänks till globalt och lokalt behövande.Saldo/Utbetalning


∞ Du kan få dina intjänade pengar utbetalt i butiken via ditt bankkort, du kan även få ut dem i kontanter eller så kan du handla av dem när du är i butiken.
∞ Vill du ha pengarna insatta på på ditt bankkort förs de över genom kortterminalen och kommer in på ditt konto inom 1-3 bankdagar.
∞ Har du mer än 300 kr i kommission som du vill ha ut i kontanter vill vi att du hör av dig minst en vardag innan- helst på sms till 0708- 77 71 69.

∞ Har du långt till oss och inte har vägarna förbi så kan vi föra över dina innestående pengar till ett bankkonto. Vi för över nästkommande måndag och pengarna kommer in på ditt konto efter ytterligare 1-3 bankdagar.
Ta med din legitimation när du ska sätta in pengarna på ditt kort, ta ut kontanter eller handla för dina innestående pengar.


 (Vi kan tyvärr inte föra över genom Swish, för att på grund av deras regler kan man inte betala ut pengar från företag till privatpersoner).


Vill du veta hur mycket du har innestående är du välkommen att höra av dig till oss genom mejl, telefon, Instagram eller Facebook eller kolla när du är i butiken. Dina pengar som samlas på ditt konto brinner aldrig inne.

GDPR

Dina uppgifter sparas i vårt kassaregister Boxnet och ses endast av de anställda.
Du som kund kan begära att få ut din information som finns lagrad hos oss. Inom 30 dagar får du den skickad till din mejl/hämtas utskriven i butiken.
Begär du radering (eller uppnåt tidsgräns, 0 kr på kontot och oanvänt konto i 1 år) raderas du efter 7 dagar automatiskt från Boxnet.